Makro- és mikroelem Humicin kapszula | Humic 2000 Kft
414
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-414,page-child,parent-pageid-352,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Makro- és Mikroelemeket tartalmazó Humicin kapszula

Humicin Mikro- és Makroelem tartalmú

Makro- és mikroelemeknek nevezzük azokat az ásványi anyagokat, amelyeknek létfontosságú szerepük van az emberi szervezetben. Habár nagyon kis mennyiségben vannak jelen testünkben, az emberi szervezet nélkülözhetetlen építőkövei. Ezen elemek szintézisére nem vagyunk képesek, így kizárólag kívülről juttathatjuk be a szervezetünkbe. 

Makroelem az az ásványi anyag, amely szervezetünk számára napi néhány száz milligrammnyi vagy néhány grammnyi mennyiségben szükséges. Ilyen elem többek között a magnézium. Mikroelemnek nevezzük azt az ásványi anyagot, amelyből naponta csak néhány milligrammra vagy még annál is kevesebbre van szükségünk. Ezek közül példaként említhető a vas, a cink, a réz, a króm és a szelén.

 

Miért fontosak az emberi szervezet számára az egyes makro- és mikroelemek?

 

Magnézium – Ideg- és izomműködésben játszik szerepet, részt vesz a zsírok, szénhidrátok, fehérjék lebontásában. Érdemes figyelembe venni, hogy bizonyos állapotok vagy időszakok –  mint pl. a terhesség, diéta, betegség utáni rehabilitáció, rendszeres intenzív sportolás – az átlagnál nagyobb mennyiségű magnézium bevitelét igényli.

Cink – Ezt az ásványi anyagot a szervezeten belül a szemben, hajban, férfiak esetén a nemi szervekben, májban, vesében, izmokban találhatjuk meg elsődlegesen. A hasnyálmirigyben termelődő, a normális vércukorszint fenntartásában fontos szerepet játszó inzulinnak is nélkülözhetetlen eleme. 

Króm – Mennyisége a szervezetben az életkor előrehaladtával csökken. Segíti az inzulin hatását, így részt vesz a szénhidrát-anyagcserében. 

Vas – Nélkülözhetetlen a szervezeten belüli oxigéntranszportban. A szervezetben lévő vas 70%-a a hemoglobinban található, a maradékot a máj, a lép és a csontvelő raktározza. Terhesség alatt, illetve szülést követően nagyobb a vasszükséglet.

Réz – A szemben, a májban, az izomban és az agyban fordul elő elsődlegesen. A vérképzéshez és az idegrendszer zavartalan működéséhez szükség van rá. Hiányában a vas sem tudja elvégezni szervezeten belüli feladatát. 

Szelén – A szelén a szervezetben antioxidánsként működik, növeli a szervezet ellenálló képességét.

MAKRO- ÉS MIKROELEM TARTALMÚ HUMICIN KAPSZULA

 

Magnézium, Vas, Cink, Réz, Szelén, Króm és természetes huminsav-fulvosav tartalmúétrend-kiegészítõ

 

60 db (18,6 g)

TÁPANYAGOK / HATÓANYAGOK
2 kapszulában
NRV*%
magnesium
210 mg
56%
vas
10 mg
71%
cink
7 mg
70%
réz
700 µg
70%
szelén
40 µg
73%
króm
30 µg
75%
huminsav-fulvosav
40 mg
-

*Napi beviteli referenciaérték felnőttek számára.

Összetevők: magnézium-oxid, kapszula (hidroxi-propil-cellulóz), Humicin por (huminsav-fulvosav), vas-szulfát, cink-szulfát, csomósodást gátló (magnézium-sztearát), réz-szulfát, króm-szulfát, nátrium-szelenit.

Adagolás: Napi 2×1 kapszula, étkezések előtt bőséges folyadékkal bevéve!   

A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

A készítmény természetes huminsavat-fulvosavat, valamint makro- és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő. A termék fogyasztása elsősorban kiegyensúlyozatlan táplálkozás, szigorú diéta, szigorú vegetáriánus étrend esetén ajánlott.

Tárolás: Száraz, hűvös, fényvédett helyen! Gyermekek elől elzárva tartandó!

A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Használat után a flakont zárja vissza!

OGYÉI Notifikációs szám: 16206/2015

Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig

Gyártja és forgalmazza: HUMIC 2000 Kft.1121 Budapest, Konkoly Thege M. út 29-33.

Humicin Termékcsalád / Humic 2000 Kft.